Följ SEKAB

​SEKAB utsett till Årets miljöföretag

Pressmeddelande   •   Feb 06, 2015 09:43 CET

Kemiföretaget SEKAB har utsetts till Årets miljöföretag i Örnsköldsvik. SEKAB får priset för sitt arbete med att förse samhället med långsiktigt hållbara kemiprodukter och biodrivmedel.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha utsetts till Årets miljöföretag. Arbetet med att bidra till en miljömässigt hållbar utveckling genomsyrar hela SEKAB:s verksamhet, säger Anders Fredriksson, vd för SEKAB.

Priset Årets miljöföretag delades ut på Fjällräven Center i Örnsköldsvik under den årliga Företagarkvällen i går. Bakom priset står Örnsköldsviks kommun och 7an Mediapartner.

SEKAB importerar, tillverkar och förädlar etanol till gröna kemiprodukter och biodrivmedel. Företaget utvecklar också teknik för att framställa kommersiella etanolprodukter av cellulosa. Genom arbetet vill SEKAB bidra till en framtid där behovet av fossila bränslen och råvaror minskar.

SEKAB:s vd Anders Fredriksson var också en av tre nominerade till priset Årets företagsledare i Örnsköldsvik. Utmärkelsen vanns av Peter Johansson på Eurocon.

– Jag gratulerar Peter Johansson till den välförtjänta utmärkelsen. Skickligt och professionellt ledarskap i företagen är viktigt för att skapa jobb och tillväxt i vår region, säger Anders Fredriksson.

För mer information:
Kristina Nilsson, kommunikationschef, SEKAB Biofuels & Chemicals, 070-274 99 01, kristina.nilsson@sekab.com

Motivering till priset Årets miljöföretag:

”SEKAB förser industri och samhälle med långsiktigt hållbara kemikalieprodukter och biodrivmedel. Från att tidigare i huvudsak producerat etanolbaserade drivmedel är nu den huvudsakliga produktionen gröna kemikalieprodukter tillverkade med förnybar energi.”

Följ oss på:
www.sekab.se
blogg.sekab.com
facebook.com/SEKAB.AB
twitter.com/SEKABcom
www.mynewsdesk.com/se/sekab

Samhället står inför en enorm utmaning när gamla energikällor måste ersättas med nya. SEKAB vill bidra till en framtid där behovet av fossila bränslen och råvaror minskar. Det gör vi genom den etanol vi framställer och importerar, som blir både biodrivmedel i olika former och gröna kemikalier.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera