Följ SEKAB

SEKAB på Kemikaliedagarna 2011

Blogginlägg   •   Okt 27, 2011 10:05 CEST

Tidigare i veckan hade Plast & Kemiföretagen sin årliga konferens Kemikaliedagarna Stockholm. Under två dagar samlades medlemmar och representanter från olika myndigheter för att diskutera de senaste förändringarna inom kemikalielagstiftningen och samtidigt utbyta erfarenheter och kunskaper. SEKAB fanns på plats och agerade värd under en av kvällarna.

Ett övergripande tema för konferensen var hur man ska skapa förståelse för vad kemi egentligen är och vad den ger oss i vår vardag, något som branschen varit dålig på att kommunicera. Kemikalier har länge varit förknippade med något negativt trots att kemi och kemisk kunskap ger oss allt från mat och kläder till mediciner. Vi kan med hjälp av kemi hitta hållbara lösningar på dagens och framtidens problem, till exempel nya metoder för att skapa energi.

Något som är glädjande är att Kemins år, som vi tidigare har bloggat om här på SEKAB, har fått ett fantastiskt gensvar vilket tyder på att intresset för kemi ökar. Det visades inte minst under Kemins dag den 14 oktober då mer än 100 000 skolelever deltog och genomförde ett och samma kemiexperiment. Det känns lovande för framtiden.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera